Re: Operation World War 2

#13
1940, Francia Idegenlégió vs Waffen SS 1:0

Németek:
2 Pz I.
2 Pz 38t
1 Pz III.
1 Sdkfz 223
2 Grenadier squad teherautón

Franciák:
Infantrie szakasz 4 VB launcher-rel és Idegenlégió upgrade-del
1 Char B1bis
1 Ft17c
1 R37
2 Panhard AMD-35 Squadron-ban.

Gyalogságból meccs elején létrehoztam egy gránátvetős osztagot (így 9 unit-om lett), őket rögtön le is darálta egy Pz. I.
A francia HQ az utolsó körig a Char B1 tetején teázott nehogy lelőjék (4. körben vettük észre, hogy a németeknek nem is volt HQ-ja így végig -1 morállal kellett volna játszaniuk).
Az páncélautók kilőtték a lődöző Pz I-est emellett az FT és a R37 is megkapta a slow reload jelzőjét, más nem történt.
A maradék Pz I megtépett egy bal szélen közeledő gyalogos rajt, de sikeres morál tesztet dobtak.
Egy Pz 38t leláncolta az Ft-t.
Társa kilőtte az egyik páncélautót miközben a német páncélautó jobbra próbált kerülni, de a másik Panhard elkapta és közvetlen közelről átküldött rajta egy 25mm-es páncéltörő lövedéket.
A németek vészesen közel kerültek hozzá, hogy elfoglalják a francia oldalon álló házat, de 2 hős légiós kiugrott a ház mögül és az egyikük sikeresen bedobott egy gránátot az Opel Blitz szélvédőjén, majd a robbanás egy fejvesztve menekülő németet kivéve az egész osztaggal végzett. Jutalmuk a Panzer III törzsgéppuskájának golyózáporában való hősi halál volt.
Nagy nehezen sikerült a parancsnokoknak újratölteniük a francia könnyű tankok lövegeit, így az Ft-17-es a rövid csövű 37mm-esével oldalról likvidálta az egyik cseh kohószökevényt, az R37-es némi mozgás után észrevett egy bujkáló Pz I-est de bölcsebbnek látta először golyószóróval belőni a célpontot, mint elpazarolni a drága lőszert.
Char B1 közben szelíden beillesztett egy 47mm-es páncéltörő lövedéket a Panzer III-as bordái közé oldalról amit az sűrű füstöléssel és lángcsóvákkal köszönt meg.
Közben a páncélautó megkerülte az épületeket és megszórta golyószóróval a házban bujkáló németeket, de lövései lepattogtak a kiváló francia építészeti csodáról.
Az R37 némi célzás után rendkívüli gyors reflexekkel kilőtte a golyószórós tankot mielőtt az bármit is csinálhatott volna ellene, majd a sövényt áttörve közelebb húzódott a toronyhoz, így rálátása nyílt a házban bujkáló friccekre is.
A Char B is felzárkózott, de csak a kerítésig futotta motorjának erejéből.
A Panhard és a Pz 38t 2 lövésváltásának 1 leszakadt lánctalp lett az eredménye, a házat bitorló németek végzete pedig azután érkezett meg miután az R37 parancsnoka kibujt a toronyból és hátrakiabált társának, hogy azt a házat meg kellene pörkölni. A végzetet egy 75mm-es Obus explosif Mle1915 jelentette.

Szerk.: most vettem észre a képen, hogy az Ft17-es is elfüstölt, de fogalmam sincs mikor, valszeg a Pz III lőtte ki.
Kép
Kép
cron