Re: [klub]Terepasztal Lovagjainak Klubja (TLK)

#6
Ebben a mostani videóban a nagy alapozó tesztünk utolsó, befejező részéről lesz szó. A sorozat végén levonjuk a konklúziót, vajon érdemes-e valamilyen elvi, meggyőződéses alapon vakon ragaszkodni alapozó színekhez (pl. "én csak fehéret használok", vagy "az igazi festő csak feketére alapoz", stb), vagy inkább az adott figura aktuális színeihez kell igazítani azt.

A videó sorozat amatőr és kezdő festőkhöz szól. Nem titkolt célja a minél egyszerűbb és minél gyorsabb, de elfogadható minőségű figurafestés ösztönzése. Ha egy héten csak pár órád van foglalkozni a hobbival, akkor is lehetséges az érdemi és látványos haladás, csak megfelelő alapozót kell választani!

Link:
Terepasztal Lovagjainak Klubja
-
Közösség: https://www.facebook.com/groups/tlk.klub
Média: https://www.youtube.com/channel/UCk5HKP ... 2yT_zAZXlw
-
1117 Budapest, Bogdánfy út 8/C. hátsó bejárat, pinceklub.
Klubnap: minden csütörtök este

Re: [klub]Terepasztal Lovagjainak Klubja (TLK)

#7
A vegkovetkeztetessel teljesen egyetertek.

1 keres - 1 kerdes:
- valoszinuleg masodik reszben mondtad, de ujranezni nincs kedvem, de melyik szineket hasznaltad alapnak voros/sarga/zold ala?
- kolcson tudnad adni a felszerelesedet DASCO-nak? A kep elesseg / kovethetoseg sokkal jobb, mint az o videoinal. (Amikor szept-ben ujraindulnak az o videoi jol jonne az itt lathato video minoseg)
Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Re: [klub]Terepasztal Lovagjainak Klubja (TLK)

#10
Udv,

nem.
A kepen lathato alapozok utan lett hasznalva 1 sargas barna a sarga ala es 1 bordo a voros ala ecsettel.
Igazabol az erdekel, hogy jol lattam-e, hogy nem Vallejo-Heavy / GW-Base szinek voltak hasznalva.
Ha mar ugyis kozponti temaja volt a videoknak, hogy gyorsan kesz legyen a sereg, akkor erdemesebb ezekkel megcsinalni a szinek alapjat mint sima VGC szinekkel.
pl VGC PlagueBrown helyett VGC-HeavyOchre / GW-AverlandSunset (a PlagueBrown a 3-ik videoban mint AB-ben hasznalt szin van bemutatva, igy nem tudom, hogy a 2-ikban is ez volt-e hasznalva ecsettel)

+ harmadik videoban volt, hogy nem lehet gyorsan egesz jot csinalni. Ez igy nem igaz. Pl az itt lathato zombikban 10-15 perc munka van: http://massivevoodoo.blogspot.com/2017/ ... te-06.html
Tudom Mo-i berekkel nem realis az utazasi koltseg + szalloda + oktatas kifizetese, de Jarhead tart speedpainting oktatast, ahol meg lehet tanulni a gyorsan fenti szintre festest.
Vagy ajanlott megnezni a miniature mentor-tol a Thomas David speedpaint videot (par ember mar masolta tolem + elofizetessel 1cent volt, igy Bp-en valakinek meg kell, hogy legyen). Az ottani modszerrel o kb 1 ora/figura a festes es nagyon jol neznek ki (mondjuk AB ajanlott a technikahoz),karakterek is max 3-5 ora.
Festesek (kepek)

Seregek (lista)
cron