[Rendezvény] Vaskakas kampány

#1
Vaskakas kampány
Hogy felpörgessük a győri Warhammer 40.000 klubéletetet, ezennel életre hívjuk a Vaskakas kampányt. Ez egy nyílt rendezvény célja a közösség összekovácsolása, szívesen látunk rajta távolabbról érkezőket is.

Narratíva
A Vaskakas csillaghalmaz mindig is egy elszigetelt távoli pontja volt az Impériumnak. Kisebb-nagyobb hipertérviharokkal szabdalt területét kevesen járták, csupán pár markonyi kolónia tengette mindennapjait. Viszont a viharok szele kezdett alábbhagyni és egy merész kalóz-kalmár stabil útvonalat talált a halmaz belsejében levő elveszett rendszerekhez. Azóta érdekesebbnél érdekesebb hírek keltek szárnyra, hogy ezek a bolygórendszerek hatalmas kincseket rejtenek. Pletykáltak kiaknázható nyersanyagokról, STC töredékekről, a Mennyek háborújának fegyvereiről, xeno sírvilágokról és sok minden másról... A csillaghalmaz mélyére vezető térkép pedig épp ezért mesés vagyonokért cserélt gazdát.

Az Impérium egy expedíciós erőt küldött hogy megszerezze ezt a területet. Habár a sereg hű az Istencsászárhoz, de vezetői inkább a maguk hasznát lesik a többiek előtt. Viszont az Ártó hatalmak sem maradtak tétlenül, és hírek jöttek hogy a xenók is mozgolódni kezdtek. A versenyfutás megkezdődött...

Hogy gondoltuk?
A kampány hat alkalomból áll össze. Minden hónapban két dedikált kampány napot szervezünk - a játékosokkal egyeztetve. Egyiket alapvetően hétköznap, a másik pedig hétvége. Mindkét nap ugyanaz a küldetés megy, az emberek ráérése, időbeosztása dönti el ki mikor játssza le - ha valaki ugyanúgy ráér akkor mindkét alkalommal is jöhet természetesen.

Helyileg Győrben, a Társasfészek klub helységében lenne a játék.
https://www.google.hu/maps/@47.6851348, ... bfov%3D100

Minden alkalom egy speciális csata lenne, aminek a szabályait előre közzétesszük. Mivel nem vagyunk a küldetésírás feketeöves nagymesterei és tesztelni sem lesz időnk, ezért a különböző kiadványokban megjelent speciális csatákra lehet számítani, illetve azok kombinációjára.

Minden résztvevő az alkalom előtt beküldené hogy milyen sereggel jön, mi raknánk össze a párokat. Ezzel az a cél hogy a kompetitívebb emberek egymással küzdjenek, valamint a frakciók/ellenfelek egymással jól párosíthatóak legyenek.

Minden alkalom végén összegeznénk a csaták állását és a kampány narratív története aszerint menne tovább.

Mit lehet nyerni?
Kiváló kérdés. Fontos tisztázni hogy ez nem verseny, hanem egy közösség/klubépítő rendezvény. Hogy a csata és az ismerkedés örömén túl adjunk valamit, ezért a Sas és Kos társasjáték bolttal egyeztetve a következőt találtuk ki:
 • Minden résztvevő alkalmanként 500 ft-ot bedob a kalapba, amiért kap egy tombola jegyet. (Ha mindkét alkalommal jön valaki, akkor is elég egyszer.
  Emellé a Sas és Kos felajánl egy keretetet. Ez nagyságrendileg a tombolába bedobott összes pénz másfélszerese egy adott értékhatárig.
  Az utolsó meccsen (vagy utána valahogy, ahogy a lépés engedi) megejtenénk a sorshúzást. A tombolán 5e-15e ft közti utalványokat lehet majd nyerni amit a boltban kedvezményes GW termékek vásárlására lehet fordítani (az akkor aktuális árlista szerint): https://www.saseskos.hu/games_workshop_ ... _rendelese.
  Értelemszerűen ha befu
ccsol a kampány/nem lesz sorshúzás, akkor visszatérítjük az emberek pénzét.

Részvétel
Minden résztvevő két sereggel nevez be a versenyre. Egy seregnek számít aminek külön kódexe van. Ha egy kódexben több frakció is van (pl Űrgárdisták, IG,) vagy bármilyen további módon csoportosítható (Knight házak, Forge world-ök, Necron dinasztiák) akkor ezt a jelentkezéskor meg kell adni. Tehát Pl: IG/Cadia, SM/Raven Guard. A pontos sereglista alkalomról alkalomra változhat. Maximum 2500 pontos csatát tervezünk.

Ha nem vagy biztos adott egység hová tartozik (jellemzően Indexes imperial egységek pl inkvizíció, stb...) akkor kérdezz meg minket.

Jelentkezni az eredeti poszt alatt hsz-ben, a Warhammer, wargame Győr csoportban:
https://www.facebook.com/groups/343080803230818/

Nevezni a kampány során folyamatosan lehet, egy alkalomra is be lehet szállni, de örülnénk a stabil játékosmagnak, akik végig ott vannak.

Szabályok:
8. kiadás szerint játszunk, minden hivatalos szabály, FAQ, errata él
 • Minden alkalom előtt legalább 1 héttel kérjük eljuttatni hozzánk (elektronikus) formában a sereglistát. A nevezett két sereg közül lehet bármelyik, viszont itt most a narratíva miatt vegyes sereg nem megengedett, azaz minden egységnek/Detachmetnek azonos faction keyword-el kell rendelkeznie ami nem lehet Chaos, Imperium, Aeldari, Ynnari or Tyranids (kivétel az épületeknél). Ez a Battle-brothers szabály szigorított verziója.
  Ha teljesen festett sereg, +1 CP-t kap a játékos. Ha nem egyértelmű akkor az ellenfél dönt arról hogy elfogadja-e teljesen festettnek.
  Proxy: Alak szabály van érvényben, a fegyver, felszerelés lehet változó.

Természetesen nyitottak vagyunk bármilyen építő jellegű javaslatra.
Az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
cron