Re: The Council of Gamers

#12
Hogy az oldalról, és a személyes megbeszélésről is ejtsek pár szót: sajnos nem nagyon tudok mostanában kimozdulni, asszony munka mellett levelezőn suliba jár, így a gyerek velem van állandóan. 1-1 órára el tudom vinni magammal valahová, de egy egész napos rendezvény sok lenne jelenleg.

Amúgy a tervekről, nagy vonalakban: nincs konkrét terv. Azt látom (mivel ez a munkám is), hogy átalakulóban a közösségek, minden megy az azonnali platformok felé (Facebook, Instagram, Discord), a fórumok kihalóban. Nem fogom elhajítani a fórumot azért, nyilván, de nagyon fejleszteni sem fogom tudni, részben emiatt is ment az egész nyílt forrású fórumotorra, mert egyrészt fejlesztik helyettem, másrészt ha épp nagyon csinálni kellene rajta valamit, de megszorulok idővel, jobb eséllyel találok hozzá segítséget.

A weboldal már más tészta, ugyanis egyfajta információs központra pont a szétszéledő közösségek miatt nagyobb a szükség, mint valaha. És nem is feltétlen a hírezésre gondolok, hanem egyszerűen kelleni fog egy olyan platform, ahol a Facebookos közösségek, klubok, boltok, rendezvények egy helyen és naprakészen elérhetőek. Ennek egyik kulcsa szerintem, hogy ezeket az információkat ne 1-1 szerkesztő tartsa karban, különben az lesz ismét az eredmény, ami a régi (azaz most még jelenlegi) oldalon: elavult, szegényes információk.

A készülő oldal (technikai részlet: wagtail.io által készített CMS motor, rendkívül jól konfigurálható és egyszerűen bővíthető) ennek szellemében készül: minden klub adhat 1-2 embert, aki a klub profilját kezelheti. Nem kell nagy dologra gondolni - egy jól szerkeszthető szöveges leírás, egy kisebb galéria, térkép, alapvető információk. Ami talán extra, hogy a klub tud saját híreket és eseményeket is rögzíteni magának, amik meg is jelennek majd a felületen egy erre dedikált helyen a nyitón, illetve a klub saját oldalán is láthatóak lesznek. Hasonlóképp a boltok is kapnak egy-egy elérést, hogy a saját információikat tudják rögzíteni.

Ezen felül ami be van még tervezve, az egy "inventory" az egyes Facebookos, nem klubokhoz kötődő közösségekről (pl. X-Wing, Warmachine/Hordes is elég aktív, de említhetem akár a Grim Hussars kedzeményezését is), rendszeresen frissülő hobbi hírek, valamint egy nagyobb cikk tár, ahová általános információk kerülnek majd ki a hobbiról egészében, az egyes játékokról, a modellezésről, hogy hol lehet utánanézni, segítséget kérni, megtanulni (akár ingyen, akár pénzért :-D)

Pluszban meg majd később beépül az, amit a közösség szeretne. Például már többen jelezték, hogy a blogfigyelőt szerették, valamilyen módon az is vissza fog kerülni.

Tényleges időpontot nem merek mondani, mert eddig akárhányszor megtettem, pár napra rá mindig beütött valami (munka, családi tragédia, munka, betegség, munka), de az oldal admin felülete igazából már készen áll, a publikus felület skinezése és felépítése zajlik éppen (listaoldalak, cikkoldal, keresés, ilyenek). Nem sok idő már, semmiképp nem hónapok, inkább napok/hetek.

R
cron