Re: Hogyan csináljam?

#13
Bertyák István nekem pont a szilikonos sütőpapírt ajánlotta., szóval valószínűleg bármelyik jó.

Wet palette amúgy borzalmasan egyszerű.

Én egy házhozszállítós kaja doboz tetejét használom, ami 7x5 vallejo tubus alapterületű, és kb. fél centi mély. Ebbe rakok vagy ikeás szalvétát, vagy papírtörlőt (ehhez hasonló egyéb cucc is jó nyilván), felöntöm valamennyi vízzel, arra méretre vágott sütő papír.

Szerintem a szivacs, vagy a vastag tároló fölösleges. A szivacs nem enged át elég vizet, úgyhogy kell rá rakni szalvétát/papírtörlőt, viszont elég hamar kiszárad, szóval nem tart meg annyival több vizet, hogy bármit is érjen. Ráadásul remekül be is tud penészedni.

A zsírpapírt akkor kell kidobni, ha már nem férsz el rajta kényelmesen, vagy nem tudod normálisan használni a színeket, a papír alatta akár újrahasználható.

Ha túl sok vizet adsz hozzá, akkor amikor keversz vagy színt veszel fel, mozogni fog a papír, ami idegesítő, szóval ne rakj rá túl sokat.

Ugyanilyen fedővel ha egy másikat fordítva rárakok, akkor legutóbb egy hét után se száradt be. Az túlzás, hogy használható maradt, mert egyrészt valamennyire alulról felnedvesedik, másrészt felülről szárad is, szóval nem túl jó az állaga, de némi vízzel többnyire életre lehetett kelteni a színeket.

Sütőpapírból szerintem a méretre vágott a legegyszerűbb, ezt addig hajtogatod félbe, amíg kb. jó méretű nem lesz, a négy szélét levágod, és van x darab zsírpapírod.
cron