Resin modellekkel való munka

#1
Halihó,

Nemrég elkezdtem a klasszikus GW műanyag modellek mellett resin modellekkel is foglalkozni.

Általában pillanatragasztót használok a modellek összeillesztéséhez, amennyiben szükséges hajlítani hőlégfúvó pisztolyt.
A különböző hibák javítása, légbuborékok kitöltésére GW-s green stuff ot szoktam használni, amit kézzel vagy épp egy fogpiszkálóvak munkálok meg és helyezem a megfelelő helyre.

A kérdésem arra irányulna a témával kapcsolatban:
1. Van jobb vagy hatékonyabb ragasztó a modellek ragasztására, vagy maradjak a pillanatragasztónál?
2. Néhány esetben a modellek hibáinak kitoldására nehézkesnek találom a green stuff használatát, van olyan hasonló jellegű anyag amit tudtok javasolni, és egyszerűbb vele a munka, vagy könnyebb a felületre felvinni?
3. többször találkoztam olyan modellekkel, amelyeknél szinte papírvékony a cast, ezek megerősítésére milyen anyagot javasoltok? liquid green stuff-ot láttam, és vettem is egy adagot belőle, de egyelőre még nem mertem kipróbálni. Ráadásul elég negatívak a visszajelzések is vele kapcsolatban.

Re: Resin modellekkel való munka

#2
1. ketkomponensu epoxi, lassabban kot, de erosebben is. Viszont szvsz pillanatragaszto is tokeletes szoval inkabb izles kerdese.

2. res meretetol fuggoen:
- milliput standard. GS-el ellentetben jol csiszolhato es vizzel szuperjol eldolgozhato a felulet meg kotes elott
- apro resek eseten: kicsit szikkadni hagyott fenyes lakk.

3.
a. ne vegyel recastot, csak eredetit :) (hirtelen egy eredeti kit sem jut eszembe, ahol a tul vekony anyag gond lett volna)
b. GW-s Liquid GS-st en kerulnem mindenkepp. Szvsz alkalmatlan arra, amire GW szerint hasznalni kellene.
Megerositesre... ujra csak milliput csak (sok) vizzel higitva (szinte wash szintig higithato, hogy a felulet egyenletesebb legyen)
vagy pl valamelyik higito alapu mrColor/mrHobby termek (alternativa a "Vallejo Plastic Putty 401" , de szvsz ez elegge hasonlit a GW-s cucchoz, de tobben kedvelik).
vagy lehet probalkozni a folyekony pillanatragaszto/ketkomponensu epoxi-val befolyatni (ez relativ olcso es egyszeru megoldas).
Persze mindharomnal (MP, higitos cucc, ragacsok) jo esellyel kell utomunka hogy a felulet az akart sima legyen.

klasszikus GW műanyag modellek mellett
mint zeneben a regi klasszikus stilusok, mint a rap vagy dance. :lol:
Festesek (kepek)

Seregek (lista)

Re: Resin modellekkel való munka

#4
GS témához fűzném hozzá: Én legutóbb ilyet vettem a Green Stuff World-től, amióta megvan, azóta azt sem tudom, hogy hol van a GW-s GS-em :D
Nekem nagyon bevált, ezt használtam Instant Moldos mintázáshoz. Sajnos nincs ezen a gépen képem róla, de ég és föld a különbség a GW-s, eközt a putty között
Csatolmányok
magic-sculpt-sculpting-modeling-converting-putty.jpg
cron