Re: Általános Kérdések
#31Talán fékfolyadék.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from a big gun.
Nekem az vált be, hogy Aceton mentes körömlakk lemosóba áztatom a figurát pár percet és utána egy kemény sörtés fogkefével leszedem róla a fellazult festéket.Novi Nowotny írta: ↑2018. szept. 9. 17:30Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy műanyag figurákról (Games Workshop Cadians, hogy példa is legyen) mi szedi le biztonságosan az akril festéket?
Előre is köszi a válaszokat!
Vannak akik a fékfolyadékra esküsznek. Egyik ismerősöm megcsinálta egy PP-s Battle Engine-el és a modell erősen emlékeztetett utána egy pattogós labbdára mintsem egy kemény műanyag tárgyra. Ezzel csak óvatosan.Novi Nowotny írta: ↑
2018. szept. 9. 17:30
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy műanyag figurákról (Games Workshop Cadians, hogy példa is legyen) mi szedi le biztonságosan az akril festéket?
Előre is köszi a válaszokat!
Ezek tetszőleges keveréke. Pl. ezek közül bármelyik, ha venni szeretnél, megmondod, mihez kell, és ajánlanak. Én innen a polisztirol lapot szoktam venni, van 66x100 centis.Novi Nowotny írta: ↑2018. szept. 14. 9:52Ha jól értelmezem ez magyarul az, amit sztirol(sztirén?), illetve polisztirol(-lap) néven árusítanak?
Köszi!
A Scale kicsit máshogy viselkedik, mint a vallejo, ami elég hasznosnak tűnik highlightoknál, és ki akarom próbálni.MAXXxxx írta: ↑2018. okt. 5. 14:21de 2 megj:
1. Bar szvsz a Scale75 szinek jobbak, mint a Vallejo-k, de nem annyival, hogy erdemes legyen oket lecserelni, ha a Vallejo szinek megvannak.
Sot ha a Vallejo-t egyszerubb megvenni, akkor sem lenyeges szenvedni a beszerzesukkel, annyira nem nagy a kulonbseg.
A neten lévő képek elméletileg másmilyen színűek, mint maga a festék, plusz nem annyira bízom a színlátásomban.2. van szemedigy az ilyen osszehasonlitasokat meg tudod csinalni te is. Csak vegig kell lapozni az adott gyarto termekeit, hogy melyik hasonlit legjobban a kivant szinre. Kb-re eleg ha egyezik, teljes egyezes ugysem lesz soha.
Ugyanigy amikor valaki kerdezi, hogy XY-hoz milyen szin kell... ranez, eldont kb milyen szin (pl Polo zold, kisse sargas beutessel), gyarto listajan megkeres melyik a legkozelebb szin (megint: tokeletes egyezes ugysem lesz).