Szerző: Slam
Hali,
furcsa, hogy nem brigade-ra hajtasz sokat jelent a 12 CP a battallion 5 CP-jéhez képest, de persze ha felelősen beosztja az ember akkor működhet,
én mindig elszórom 12+3-at is.
A Russ-oknál vigyázz mert egy 150-pontos figurához képest tartósak, egy 200-230 pont körüli figurának már nem igazán és ez Pask veszélye, könnyen el lehet vele szállni pontban. Ha nem te kezdesz akkor pedig jó eséllyel kilövik első körben ha tudják. Ne felejtsd hogy csak a saját körödben tudod először pszi-vel védeni, ha nem te kezdesz akkor védtelen. A pszikerekkel együtt Pask a 300 pont alját veri és annyit azért nem tud.
Nem igazán látom, hogy küldetésekre rákészültél volna, mert a conscripteken túl nincs sok mobil egység ami foglalhatna.
Ez Cadian-nál különösen fontos, mert buktad a bónuszokat ha mozogtál.
A consripteknél nincs sok értelme commissarnak, ha lövik őket úgyis rá kell szánnod a 2CP-t a morál immunitásra, mert nem 1-2 figurát fognak levenni hanem 8-10-et és ott már az újradobás és 8-as LD sem segít sokat. Persze amennyibe most került egy comissar nem nagy befektetés.
Úgy általában ki tud tolni veled terep és a felállás erre vigyázz, mert nincs indirekt tűzerőd, Pask középtávon hatékony és nem vagy gyors. Pl. egy elada újra-deploy stragem alaposan ki tud tolni veled.
A vindicare assasinok érdekes gondolat, másik IG/AM ellen nagyon hatékony lehet, de nekem sohasem szerepeltek túl jól. Az eversorok viszont mindig hozták a formát és még olcsóbbak is, ráadásul a te esetedben a mobilitásban is segítenének.
Szerintem azt gondold végig, hogy mit kezdesz azzal az ellenséges egységgel ami a pálya másik végén coverben/épület mögött ül egy objektíván, és hogy mivel fogod foglalni ugyanezt a saját egységeiddel, mert ezen bizony meccsed múlhat a legtöbb küldetésben.