Re: Imperial Guard

#11
Jedrek írta:
2018. máj. 28. 12:18
És ha egy beérkező elysiai Valkyrie (mert ott még a járműveknek is van "aerial drop" tulajdonsága) lerak 2x spec w.sq-t robbanó töltettel (összesen 6db); azok még mozogni + rohamozni is tudnak (a kettő között meg 2x 12 lasgun lövés). Ha valamivel meg lehetne védeni őket, hogy overwatch ellenére is odaérjenek mondjuk egy tankhoz...

Amúgy, ha jól emlékszem a Valkyrie rakétakötegje assault fegyó és nem lesz mozgás után "-1 to hit"; szóval fegyver-platformként nekem inkább gyalogság elleninek tűnik jónak...
Ha a beérkező valkűr alatt tartalékból érkezőt értesz, akkor biza a kirakott srácok nem fognak egy tapodtat sem mozdulni roham kísérleten kívül, mert ők is tartalékból jöttek a valkűrben. A pontosított tartalék bejöveteli szabály meg lefixálta, hogy egy egység, ami tartalékból jött be, az a tartalékból beérkezés körében már nem mozog. Rohamozni tud, de egyéb mozgást nem végezhet.

Továbbá mivel történt egy kis átszövegezés a drop chute képességben (a régi more than 20" helyett már 20" or more van, a gép minimum mozgási karakterisztikája meg 20), így ha csak nem hover módban száguldozik a röppencs, akkor kiszálláskor mehet a veszélyességi teszt a kiszálló egység(ek)nek. Tartalékból bedobva az Elysian egységek drop képességével is automatikusan 20"-nél többet mozgottnak számít a gép és mind neki, mind az utasainak továbbra is tartaniuk kell a több mint 9"-es távolságot az ellenféltől, plusz a kiszállók dobhatják a hullagyártó tesztet.

Kissé drága lutri 2 olyan kis hatótávolságú egységet erre a célra használni egy valkűrben mint a fent említett breacher charge-os SWS egységek.

Gránát dobáló strategem használható ogryn/bullgryn egységek által is (ők is astra militarum infantry egységek).


Mortel:
Túl sok van a véletlenre bízva abban a felállásban. Meg drága is és egyetlen darab ebből a felállásból csak ingyen kill az ellenfélnek. IG-vel komolyan első körös rohamot akarsz játszani és kockáztatni hogy sikerül vagy sem 9-et dobni rohamra?
Gránát dobálás meg kuka a több mint 9"-et tartandó kiszállás jóvoltából a drop chute-al, mivel a gránátok lőtávolsága ennél kisebb...
A hozzászólást 2018 alkalommal szerkesztették, utoljára SaGa Jr 2-kor.

Re: Imperial Guard

#12
SaGa Jr írta:
2018. máj. 28. 17:21
Jedrek írta:
2018. máj. 28. 12:18
Mortel:
Túl sok van a véletlenre bízva abban a felállásban. Meg iszonyat drága is. IG-vel komolyan első körös rohamot akarsz játszani és kockáztatni hogy sikerül vagy sem 9-et dobni rohamra? Gránát dobálás meg kuka a több mint 9"-et tartandó kiszállás jóvoltából a drop chute-al, mivel a gránátok lőtávolsága ennél kisebb...
Tudom, én is erre akartam rámutatni, bár ezek szerint nem elég egyértelműen. ;)
„Mortrem noxius immundo, quod proditores!”
(Halál a bűnösökre, a tisztátlanokra és árulókra!) http://stygius.blog.hu

Re: Imperial Guard

#13
Mortel írta:
2018. máj. 28. 17:26

Tudom, én is erre akartam rámutatni, bár ezek szerint nem elég egyértelműen. ;)
Hagyd csak, én voltam figyelmetlen és előbb jártak el a billentyűn az ujjaim mint, hogy a hozzászólást teljesen végigolvastam volnak. :)

Re: Imperial Guard

#14
Üdv

Ha választok egy Kurov Relic -et
És utána a játék előtt egy Stratagemmel még egy Relic -et
akkor dobok 5+ hogy visszakapok egy CP-t ?


OFFICERS only. Each time your opponent uses a Stratagem, roll a
D6. On a 5+ you gain 1 Command Point.


ARCHON

Re: Imperial Guard

#15
Archon írta:
2018. máj. 29. 20:14
Üdv

Ha választok egy Kurov Relic -et
És utána a játék előtt egy Stratagemmel még egy Relic -et
akkor dobok 5+ hogy visszakapok egy CP-t ?


OFFICERS only. Each time your opponent uses a Stratagem, roll a
D6. On a 5+ you gain 1 Command Point.


ARCHON
Először is, kevered. A Grand Strategist Warlord Trait az ami saját CP-t visszaad. A Kurov's Aquila enemy CP-t kap meg.
A második IG Codex FAQ-ban viszont kimondják, hogy a Grand Strategist csak akkor használhatod mikor a viselője már a táblán van. Tehát a játék kezdete után. Magyarul nem, nem dobhatsz rá.
„Mortrem noxius immundo, quod proditores!”
(Halál a bűnösökre, a tisztátlanokra és árulókra!) http://stygius.blog.hu

Re: Imperial Guard

#17
Sziasztok!

Ha bullgrynokat hozok egy detachment-ben, és vannak mellettük Regiment kulcsszóval rendelkező egységek, akkor a regimentesek megkapják a regiment egyedi parancsait?

Egy detachment-en belül 2 különböző regiment megkaphatkja a saját különleges parancsait?

Re: Imperial Guard

#18
machine1919 írta:
2018. jún. 5. 20:26
Sziasztok!

Ha bullgrynokat hozok egy detachment-ben, és vannak mellettük Regiment kulcsszóval rendelkező egységek, akkor a regimentesek megkapják a regiment egyedi parancsait?

Egy detachment-en belül 2 különböző regiment megkaphatkja a saját különleges parancsait?
Codex Astra Militarum, 132-ik oldal: Advisors and Auxilia. A Militarum Auxilia egységek (Bullgryn-ok pl.) nem zavarják a Detachment-ed Regimental Doctrine szabályait. Magyarul igen, megkapod a regiment egyedi parancsait.

Egy Detachment, csak egy Regimental Doctrine-val rendelkező egységeket tartalmazhat. Tehát, egy Detachment csak egyfajta Regiment keyword-os lehet. Lényegében tehát nem, mert nem megvalósítható két Regimental Doctrine egy Detachment-ben.
„Mortrem noxius immundo, quod proditores!”
(Halál a bűnösökre, a tisztátlanokra és árulókra!) http://stygius.blog.hu

Re: Imperial Guard

#19
SaGa Jr írta:
2018. máj. 28. 17:21
Jedrek írta:
2018. máj. 28. 12:18
Mortel:
Túl sok van a véletlenre bízva abban a felállásban. Meg iszonyat drága is. IG-vel komolyan első körös rohamot akarsz játszani és kockáztatni hogy sikerül vagy sem 9-et dobni rohamra? Gránát dobálás meg kuka a több mint 9"-et tartandó kiszállás jóvoltából a drop chute-al, mivel a gránátok lőtávolsága ennél kisebb...
Hát, ha a tartalékból behozás szabályai a szállítójárműben lévőkre is vonatkoznak, akkor az elysiai valkyrie-nek nem sok értelme van a sima valkyrie-rel vagy a "sima" elysiai bakák bedobásával szemben.
Apropó, drop podból sem tudnak kiszállni a marinék beérkezéskor?

Eleve pályán lévő valkyrie-ből pedig én úgy értelmezem, hogy igenis tudnak mozogni a kidobott srácok (pl. bullgrynok), mert az "transport" gép; a "grav chute insertion" meg annyival teszi különlegessé a kiszállást, hogy a gép mozgásának bármelyik pontján kirakhatóak, a járműtől 3'-en belül, ellenségtől 9'-nél távolabb (és sebességfüggően "halálugrás-dobás" persze).
Tehát utána mozoghat akár 6'-en belülre, onnan már dobhat gránátot és a rohamtáv is simán meglehet...

Legyetek szívesek javítsatok ki (utalással, hogy hol találom a pontos leírást), ha tévednék!
Üdv! András
The only good bug - is a dead bug!

Re: Imperial Guard

#20
Jedrek írta:
2018. jún. 7. 14:58
SaGa Jr írta:
2018. máj. 28. 17:21
Jedrek írta:
2018. máj. 28. 12:18
Mortel:
Túl sok van a véletlenre bízva abban a felállásban. Meg iszonyat drága is. IG-vel komolyan első körös rohamot akarsz játszani és kockáztatni hogy sikerül vagy sem 9-et dobni rohamra? Gránát dobálás meg kuka a több mint 9"-et tartandó kiszállás jóvoltából a drop chute-al, mivel a gránátok lőtávolsága ennél kisebb...
Hát, ha a tartalékból behozás szabályai a szállítójárműben lévőkre is vonatkoznak, akkor az elysiai valkyrie-nek nem sok értelme van a sima valkyrie-rel vagy a "sima" elysiai bakák bedobásával szemben.
Apropó, drop podból sem tudnak kiszállni a marinék beérkezéskor?

Eleve pályán lévő valkyrie-ből pedig én úgy értelmezem, hogy igenis tudnak mozogni a kidobott srácok (pl. bullgrynok), mert az "transport" gép; a "grav chute insertion" meg annyival teszi különlegessé a kiszállást, hogy a gép mozgásának bármelyik pontján kirakhatóak, a járműtől 3'-en belül, ellenségtől 9'-nél távolabb (és sebességfüggően "halálugrás-dobás" persze).
Tehát utána mozoghat akár 6'-en belülre, onnan már dobhat gránátot és a rohamtáv is simán meglehet...

Legyetek szívesek javítsatok ki (utalással, hogy hol találom a pontos leírást), ha tévednék!
Üdv! András
Mivel nem a pályán van a kérdéses brancs, hanem tartalékban egy másik tartalékban lévő egységben, így igen, vonatkozik rájuk a tartalékból behozás szabálya. Tehát mert nem voltak eleve a pályán a meccs kezdetén, hanem tartalékban voltak tartva, így később jöttek be és máris aktiválódik rájuk a tartalékos szabály.
Ezek miatt igen, nincs értelme külön emiatt Elysian repcsit hozni. Annak bedobásával még kevesebbet is érsz el mint ha csak simán odareppenne a valkűr a csomagjával.

Drop pod saját szabályokkal rendelkezik, ami kötelezővé teszi beérkezés után a kiszállást az utasoknak. Valkűrnek nincs ilyen szabálya, ellenben kidobhatja az utasait, csupán automatice veszélyes tesztes kidobás lesz a dologból. Kiugrás után meg az így bejött srácok nem mozognak (rohamozhatnak, de mozgást azt nem végezhetnek; a tartalékból beérkezett valkűr és utasai kapcsán értendő amit írtam).
További szög a tartalékból bedobott valkűr koporsójába, hogy most már az első körben csak a saját felállási zónába hozhatóak be tartalékos egységek külön ezt felülíró szabály hiányában. Tehát leghamarabb a második körben lehetne csak behozni a tartalékban hagyott valkűrt ha valahová a felállási zónán kívülre szeretnéd beérkeztetni azt. Addigra meg elég könnyű lefedni a veszélyes zónákat ami nagyon megnehezíti az érdemi felhelyezését a kérdéses egységnek.

Ha jól láttam senki nem írta, hogy a pályán kezdő repcsiből nem tudnak majd kiugrás után mocorogni a srácok, csupán figyelned kell az esetleges halálozásokra. Míg nem történt meg az átszövegezése a grav-chute képességnek, addig lehetett pont 20"-et menni és probléma nélkül kirakni a népeket (tartva a több mint 9"-es távolságot kiszálláskor is az ellenféltől). Most már ez nem megy veszélyes teszt nélkül. Na most drága ogryn modelleket elveszíteni emiatt azért elég fájó dolog. Drága és túlságosan is önveszélyes dolog ez a kombináció, főleg első körös roham és IG tekintetében (pláne hogy első körös roham helyett inkább fókuszálnál lövésre akkor többet is elérnél azonos pontmennyiségből). S3-as gránát dobálás kevés modellel, pláne strategem nélkül meg értelmetlen. Strategem-el meg max 1 egységgel fogod ezt megcsinálni de ott is csak szívás ha nem sok modellről van szó akik mindegyike belül van a nagyon kis hatótávolságnak amire egy gránát eldobásra kerül.
cron