Szerző: Jedrek
Én is kibróbáltam a formációt és tetszik, sőt KMCs-re is ilyen sereget viszek februárban.
Én tapasztalataim: valkyrie elég strapabíró; 5-ös markerlight-os TAU össztűz (2db broadside) után még 3wounddal elvánszorgott a ledobási zónához és kirakta a scionokat, akik egy kör alatt leszedtek két piranhát és a broadside-ok is csak az ott lévő drónok önfeláldozásának köszönhettėk a megmaradt pár woundjukat (persze a két valkyrie is hozzátette a részét. Apropó valkyrie; a multiple rocket poddal meg voltam elégedve még a nagyvasak ellen is, de a multilaser nekem még gyalogság ellen sem tetszett.
Második körben elvesztettem egy valkyriet, egy fél osztagnyi sciont és a másik valkyrie is szépen sebződött (valami jetpackos bood angels csapat rohamától), de mi meg leszedtük (a mil.temp. csapatrészem) a maradék tau nagyvasakat meg némi gyalogságot... Persze sok múlott a csapattárs seregén is (ad.mech.), de nagyrészt egyik az egyik - másik a másik ellen ment a harc.
Következtetések:
A valkyrie jó, a nagy sebességű biztonságos kirakás stratagem miatt meg még jobb (ja és ez a stratagem a valkyriere vonatkozik nem a rakományára, tehát akár bulgrynokat is bele lehet az ellen arcába dobni).
A grav.chute commando warlord trait zseniális, nekem ezzel került helyére a tiszta militarum tempestus detachment.
Kell a csapatba tech-pap, hátha menthetőek lennének a gépek.
Astropata is volt a csapatban, bár jelen esetben nem kellett a fedezékmentőt negáló képessége, de a jövőben is viszem.
Nem volt, viszont kettő (netán három) repcsi mellett már jól jönne egy flottatiszt.
Ennek a seregemnek volt egy cadiai detachmentje wyvernekkel tüzértiszttel és mesterlövész command squaddal; de a tüzéség helyett inkább még egy repcsi lenne jó (sok dakkával), a mesterlövészek helyett meg inkább mordiai doktrinás command squadot viszek plasmákkal (ha kell az is character-vadász).
Ja és lelőtt valkyriebe már nem lehet visszaszálni...
Kérdésem: a graw.chute commando +1to hitje megvéd-e a túltöltött plazma besülésétől?
Mit akar jelenteni a plasmapisztolynál a 6’-en belüli plusz lövés?
The only good bug - is a dead bug!