Sziasztok,
sajnos még nagyon kezdők vagyunk egy ismerősömmel, most ismerkedünk a szabályokkal a First Strike dobozzal.
Blight Launcher-rel kapcsolatosan vetődött fel a dolog:
Adva a 3 Plague Marine, szembe velük 3 Primaris Intercessor (az egyik már bekapott 1 wound-ot). Movement kész, jön a Shooting.
Lövök a Blight Launcher-rel, Hit-rol pipa meg van, Wound is meg van, Save nem sikerült.
Nah és itt jön a kérdés, a Blight Launcher damage D3, vagyis dobok kockával, dobtam egy 6-ost, vagyis max damage, azaz 3.
Ezt a 3 damage pont-ot nem csak egy Intercessor kapja be, hanem pl. így menne a leosztás: egyszer a sérült (így annak vége is van), plusz egy "sértetlen", így a 3 Intercessor-ból marad 1?
(Kis google, meg kutakodás után megválaszolom magamat, aztán, ha még is rosszul értelmezem majd javít valaki)
If a model loses several wounds from a single attack and is destroyed, any excess damage inflicted by that attack is lost and has no effect.
Tehát, ha be is talál a sebzés, és megdobom a D3-at, csak 1 model fog elpusztulni, többiek sértetlenek maradnak?
Re: 8. kiadás szabályai, FAQ & Rumors
#42Helyes a válasz az általad feltett helyzetre
"This is our legacy. This is our Purpose. This is why we fight"
This is the point, yes?
"For Russ and the Allfather!"
This is the point, yes?
"For Russ and the Allfather!"
#43Viszont arra figyeljetek, hogy a mortal woundok viszont tovább mennek. Az egyetlen kivétel az "egy modell nagyon meghal" szabály alól.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from a big gun.
#44Udv!
Kicsit mintha elfeledkeztunk volna a 40k-rol. Nem nagyon porog a forum ezen resze. Reg nem jatszottam (gyerekektol nem lehet...), ugyhogy nem ismerem a mostani "metat" (lassan a szabalyokat sem) de nekem ugy tunik, hogy vagy mindenki beleunt, vagy GW nagyon jol csinalja a dolgat balanszolas teren es nincs mirol panaszkodni. Szoval a kerdes, hogy mi tortenik mostansag a 40k vilagaban? (Azon kivul persze, hogy varjuk, hogy GW vegre kijojjon egy Vect modellel.
)
Kicsit mintha elfeledkeztunk volna a 40k-rol. Nem nagyon porog a forum ezen resze. Reg nem jatszottam (gyerekektol nem lehet...), ugyhogy nem ismerem a mostani "metat" (lassan a szabalyokat sem) de nekem ugy tunik, hogy vagy mindenki beleunt, vagy GW nagyon jol csinalja a dolgat balanszolas teren es nincs mirol panaszkodni. Szoval a kerdes, hogy mi tortenik mostansag a 40k vilagaban? (Azon kivul persze, hogy varjuk, hogy GW vegre kijojjon egy Vect modellel.

#45Jelenleg a TLK discordján nagyobb élet van, mint az egész Inkvizitoron.

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from a big gun.