Re: T'au

#13
Dreamer88 írta:
2018. aug. 13. 12:40

Addig pedig véleményeket kérnék a következő kis kitalált csapatról:
Fire Warrior + markerlight (leader)
Fire Warrior (comm lvl 1)
Fire Warrior + DS8 turret (Smar Missile System-el)
3x Fire Warrior pulse carbine-al
Pathfinder + rail rifle (sniper lvl 2)
Pathfinder + rail rifle (demolition lvl 1)
Pathfinder + ion rifle
Recon Drone

Ez így 98 pont a megengedett 100-ból. Az ötlet, hogy a Pathfinderek hátul ülve a comm specialista és a recon drone támogatásával leszedik az ellenfél fontosabb támogató és/vagy messze lövő egységeit. A sima Fire Warriorok kb középpályán helyezkednek el és mennek előrébb vagy hátrébb szükségtől függően. A pulse carbine-os Fire Warriorok lennének legelöl és megnehezítik a hátrébb lévő egységek elérését.
Ha meg nagyon jön felém az ellenfél akkor hátrébb lehet vonulni amíg mindenki rapid fire távba ér. Ott meg megismerik mi az a T'au össztűz :D
Amiket eddig megnéztem csatákat csak osztott felületen működik az otthon ülök és szedegetem őket. Nagyon gyorsan a képébe érnek az embernek. Van fent egy video Yt-ban, ahol konkrétan az ork átrohanta a pályát... És ezen nem segít a 4 Bs meg az egyéb negatívat adó dolog.
Nagyjából hasonló a seregem, némi eltéréssel. Bár sokat nem játszottam még - várom a csapat nagyobbik részét - de a videók meg pár próba játék alapján formálódott bennem a sereg felépítés.
A carbine helyet rifle-t tennék be a long shoot -1 bs-e miatt. A rifle-el viszont 15".ig normál módon lősz, sőt, ugyan úgy 2-t, mint a carbine-al.
Nekem XV25-k lesznek a Fire Warrior helyet, 2 db. Bár tény, hogy kevesebb kiosztott lövés. De az, hogy csak nekik van Fly, és a fedezék mögött ha jól értelmezem akkor -2 kap az ellen lövésre az elég mókás tud lenni (-1 álca miatt, -1 fedezék miatt. ) És baromi macerás berohamozni őket, ha nem tudsz felmászni hozzájuk. Az egyik meg tl-t, a másik a futós sepc-et kapja. Bár tény, hogy 9"-en kívül már mínuszt kapnak.
Az SMS-en gondolkodok, mert, ha nem látja az ellenfelet a hordozó, akkor +6-ra talál. Kérdéses, hogy kijön-e belőle valami. Ami nekem kérdéses-é teszi, ugye 2 db XV25, ami elég gyorsan oda ér a pálya bármelyik részére, így valamilyen módon pótolni tudja a SMS-t, ellenben Missle pod is vicces dolgokra képes a erővel és D3 sebzéssel.

A breacer kérdéses Ha jól értelmezem a szabályokat, akkor 3"-re meg kellene közelíteni az ellent ha nem akarunk -1Bs-t. Az meg nem igazán egy életbiztosítás. Akkor inkább tényleg Carbine. Drónok közül meg tényleg csak Recon ér valamit. A Marker kuka, a shield még okozhat meglepetést a +4 invuval, de inkább csak lekötésnek vagy csalinak. Bár azt is meg kell hagyni, hogy jó kis koncepciót lehet rá építeni, hisz 8+assault-al bármelyik pontot eléri a pályán 2 körön belül, hisz ő is Fly-os. A távolságot adó drón szerintem felejtős. Túl kicsi hatótávja, és nem igazán érvénesül itt, hisz +3" ad, utána jön a -1 bs.
Az ion lesz egy mókás dolog a critikal woundjával. Simán be tud gurítani 3db 1-t. Én ezért fogom rá osztani a újradobós spec.-t. Ha menni kell, akkor még mindig ott van a rapid.

Egyébként egy kérdés: Itt mikor határozzuk meg, az Ion rifle-nél, hogy heavy vagy rapid profilt használunk-e? Mozgásnál?

Re: T'au

#14
Normál játéknál még mindig nem tudtam dönteni, hogy melyik step legyen. Így ebben kérnék segítséget.
A Tau Step-nél nem is kérdéses az Owerwach +5 és az esetlegesen mögöttük álló Etheral +1-re újradobató képességének előnye. A Focusfire és a nevesített figurák is kellő képen erős érv mellettük.
Ellenben Borkan step +6"-e is kellőképpen hívogató tud lenni, hisz snipernél (megbolondítva a FSM + 1 drone control-s karakterrel), a XV95-nél, Xv88-nél, a Riptide-nál, Hammerhead-nél, Pathfider-eknél, és a és az alap FW-nél elég erős + távot tud adni mind heavy, mind rapid fegyvernél.
Ill. Vior'la step esetében sem utolsó a sereg mozgékonysága, hisz battle suitok esetében, ahol a legtöbb fegyver assault, hozzáadódna a +D6 mozgás, ill. nem kellene venni kiegészítőt, hogy negálni tudjuk az assault -1-t. A 2cp Hont-Blooded sem egy utolsó egy Sg. Hiszen egy jól képzett FW/Breacer/Pathfinder RG-os csapat dupla lövést tud leadni, amit még meg tud bolondítani a Cadre és/vagy Etheral, főleg FW esetében.

Az első kettőre erősebben szavaznék. A 3.ra inkább a Battle suitok használata és a dinamikus mozgás miatt. Ellenben nincs meg a tapasztalatom, hogy biztosan ellentmondjak a nagy általános Tau step uralomnak. Valszeg már régebben kibeszéltétek, de nem láttam a régi fórum ezen részét, így némi ismétlést, véleményt, ellenvéleményt kérnék. (Nem mellékesen már az adott step színeire festeném a figurákat, így egy kicsit az összerakásban is akadályoz a dolog. Soha nem festettem, így elsőnek meg kell tanulnom azt is. :( )

Válaszokat előre is köszönöm! :)

Re: T'au

#15
hERK írta:
2018. aug. 27. 18:47

Egyébként egy kérdés: Itt mikor határozzuk meg, az Ion rifle-nél, hogy heavy vagy rapid profilt használunk-e? Mozgásnál?
Lövésnél kell eldönteni melyik móddal akarsz lőni és utána megnézni hogy ahogy mozogtál az milyen hatással van az adott lövés típusra.

Amúgy teljesen igazat adok a pulse rifle vs carbine dologban. A carbine csak akkor jobb ha nagyon rohangálni akár az ember két lövés között.

És igen, jól érted. Ha fedezékben van a stealth suit akkor bizony akár -3 BS is lehet az ellenfélnek. -1 a fedezék miatt, -1 ha messze lő és még -1 mert stealth suit.

Nekem még egy heavy fusion blaster-es stealth suit játszik a fejemben.

Mozgás + advance és max 2. körben már elég közel lenne bárkihez hogy szépen megsüsse.

Re: T'au

#16
Üdv,
A Tau Apocalypse doboz tartalma mennyire használható? A Riptide tudom, hogy 3 db instant get bármilyen kompetitívebb listában, de a többi?

Előre is köszi a véleményeteket.
--------
BecX